Media

Media. TV-, Radiozenders en Dagbladen, alles zit in Berlijn

Berlijn is de perfekte Locatie voor meerdere regionale en landelijke omroeporganisaties.

Naast TV-zenders, als MTV, Nick, VIVA, Comedy Central, N24 en TV Berlin, bevinden zich een groot aantal radiozenders in Berlijn.

Naast TV-zenders, als MTV, Nick, VIVA, Comedy Central, N24 en TV Berlin, bevinden zich een groot aantal radiozenders in Berlijn.Ook de publieke omroep RBB heeft zijn vestiging in Berlijn, en de Deutsche Welle en Deutschlandradio hebben in de stad een nevenstudio.

De politieke betekenis als hoofdstad, zorgt er voor, dat landelijke zenders als Das Erste, ZDF en RTL hun bbelangrijkste studio in de stad hebben.

In Berlijn hebben ook de belangrijke landelijke Springerverlag en de regionale Berliner Verlag hun kantoor.

In geen andere stad als Berlijn Verschijnen meer dagbladen.

Landelijke dagbladen zijn de roddelkrant Bild en de abonnementskranten het linksliberale Taz, het conservatieve Die Welt, het Neues Deutschland van de politieke partij Die Linke en het socialistische Junge Welt.

Met de rechts-conservatieve Junge Freiheit, de linksburgerlijke der Freitag en het linkse Jungle World verschijnen drie kleine bovenregionale weekbladen.

Dagelijks verschijnen er lokale dagbladen als de Berliner Zeitung, de Berliner Morgenpost, de Der Tagesspiegel.

Buiten dat, zijn er in Berlijn de lokale boulevardkranten B.Z. en Berliner Kurier.

Verder verschijnen verschillende advertentiebladen als Berliner Woche, het Berliner Abendblatt, de Zweite Hand en stadsmagazines als Tip, het [030] Magazin en Zitty.

Volgende TV en Radiozenders zitten ook in Berlijn: RBB, Deutsche Welle, Flux FM, Jazz Radio Berlin, JamFM, Klassik Radio, NTV.