Verkeer

Berlijn wordt omsloten door de snelweg A10, die de lengte van 196 km heeft en die door de staat Brandenburg loopt. Ook binnen de A100 zijn er nog snelwegen, zoals de 22km lange Berliner Stadtring A100, die als halve, onvoltooide ring om de stadtskern ligt.

Sinds 2008 is in delen van Berlijn een milieusticker verplicht.

Verkeer Berlijn tot aan de vliegvelden

De in 2006 geopende Berlin Hauptbahnhof is het belangrijkste station van de stad en het grootste kruizstation van Europa.

Berlijn beschikt over snelle verbinding naar belangrijke Duitse en Europese steden.

Verkeer BerlijnBerlijn heeft een uitgebreide stadsvervoer. naast regionale spoorverbindingen heeft de stad een S-Bahn, een metro, tram, een groot aantal buslijnen en ook enkele veerlijnen.

Veel van deze diensten zijn in handen van de Berliner Verkehrsbetriebe, maar de S-Bahn is in handen van de Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegen.

Berlijn heeft twee vliegvelden. Gemeten naar het aantal vliegbeweging is Tegel in het noordwesten van Berlijn het grootste vliegveld. Overigens wordt er al jaren gewerkt aan een nog groter vliegveld, waardoor de beide andere vliegvelden hun functie zullen verliezen. Door fouten bij de bouw, moesten al verschillende politici aftreden, en het gaat nog jaren duren voordat dit vliegveld ook daadwerkelijk vliegtuigen kan afhandelen.

De nieuwe luchthaven voert de naam Berlin Brandenburg International (BBI), waarmee het belang voor de regio Brandenburg wordt onderstreept.

De oorspronkelijk derde luchthaven van de stad, Tempelhof, werd op 31 oktober 2008 gesloten.