Bezienswaardigheden

Stedentrip Berlijn doen?

In Berlijn is ontzettend veel te beleven. Of je nu een stedentrip Berlijn voor 3, 4, 5 of 6 dagen hebt geboekt of een kort weekendje Berlijn doet, de bezienswaardigheden lijken oneindig.

De Jong Intra stedentrips banner

Unieke historie van Berlijn

Je kan dagenlang genieten van de meest bijzondere bezienswaardigheden, eigenlijk heb je aan een weekendje niet eens genoeg. Berlijn kent dan ook een unieke historie. Breng een bezoek aan de Berlijnse Muur, ga naar de Brandenburger Tor of neem een kijkje bij Chechpoint Charlie. Daarnaast zijn er in Berlijn tal van musea te bezoeken en kan je wandelingen maken door de verschillende wijken. Bekijk hieronder de meest populaire bezienswaardigheden in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Berlijnse Muur

De historische hoogtepunten van Berlijn zijn nog redelijk recent. Je kan dit met eigen ogen zien als je een bezoek brengt aan de Berlijnse Muur. Nog een tweetal delen van de Berlijnse Muur staan overeind. Het is een herinnering aan een donkere periode, want niet zo lang geleden was de stad nog in twee delen gescheiden.

stedentrips.nl berlijn banner

Brandenburger Tor

Een andere herinnering aan de Koude Oorlog is de Brandenburger Tor. De toren staat vandaag de dag nog altijd symbool voor vrijheid en vereniging. Vooral in de zomermaanden komen er veel toeristen op de Brandenburger Tor af en kan het redelijk druk worden. Het is desondanks wel een must-see tijdens een stedentrip in Berlijn. Het is een verkeersvrijgebied en veel inwoners komen hier dan ook samen. Wij raden je aan om het bezoek aan de Brandenburger Tor te combineren met een kijkje bij de Berlijnse Muur.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is één van de grote toeristische trekpleisters van Berlijn. Het was tijdens de Koude Oorlog een controlepost. Je zal een bezoek aan Checkpoint Charlie dan ook niet snel vergeten. Je kan ook een kijkje nemen in het Museum Haus am Checkpoint om meer te weten te komen over de Koude Oorlog en de plek waar je op dat moment bent.

Potsdamer Platz

De unieke architectuur en gezelligheid maakt van de Postdamer Platz: the place to be! Diverse restaurantjes en winkels zijn gevestigd op het bekende Berlijnse plein. Daarnaast kan je hier ook een filmpje pakken of een theatervoorstelling bekijken. Je kan er tijdens een dagje winkelen ook even tot rust komen op één van de terrasjes.

de vakantie discounter stedentrips banner