Categories
Activiteiten

Tropical Island in Berlijn

Zwemliefhebbers kunnen zich gaan opmaken voor een geweldige tijd in Tropical Island. Het overdekte subtropische zwemparadijs is een belevenis voor alle leeftijden. Het is het grootste overdekte zwembad ter wereld en ligt op ongeveer zestig kilometer van Berlijn, namelijk in het pittoreske dorpje Brand. Het terrein waarop het zwembad is gevestigd was vroeger een Sovjet-vliegveld en oorspronkelijk een zeppelin fabriek. De hal waarin het zwembad is gevestigd is dan ook enorm, namelijk 360 meter lang en 107 meter hoog.


Grootste waterpark ter wereld

Het Tropical Island Resort werd op 19 december 2004 geopend en kan maar liefst 6000 gasten per dag verwelkomen. Al in het eerste jaar wist het grootste waterpark ter wereld een recordaantal van één miljoen bezoekers te trekken. Het Maleisische bedrijf Tanjong is de eigenaar van het gigantische Duitse waterpark. Er werd meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in het project en dat bleek geen verloren geld te zijn geweest. Je waant jezelf als bezoeker dan ook even in een tropische wereld met stranden, een lagune en de mooiste planten. Het Tropical Island in Berlijn is dan ook geïnspireerd op landen zoals Thailand, Polynesië, Congo en zelfs het Amazonegebied. Liefhebbers van echte warmte kunnen zich onderdompelen in de grootste sauna van ons continent in het Tropical Island Resort.

Tropische elementen

Zoals de naam van het mega-zwemparadijs verklapt is het thema tropisch. Het regenwoud dat is gecreëerd in Tropical Island Berlijn is ruim 66.000 vierkante meter groot. Er zijn tienduizenden planten en palmbomen te bewonderen. En je kan zelfs een kijkje nemen bij de lagune en de waterval. Het voelt net alsof jij echt in de jungle bent.

Mega zwembad en glijbanen

Het zwembad is 140 meter lang en 1,30 meter diep. Het gaat dan ook om 4400 vierkanter zwembad, wat gigantisch is. Liefhebbers van glijbanen kunnen ook hun hart op met vier verschillende glijbanen die een maximale hoogte van 27 meter bereiken. Wil je even ontspannen op het strand, dan is dat geen probleem in Tropical Island Berlijn. Het Duitse mega zwembad is trouwens ook in de avonduren geopend.

Openingstijden Tropical Island Berlijn

Tropical Island is 24 uur per dag geopend. Als je niet blijft overnachten dan kan je van 06:00 uur tot 01:00 uur blijven zwemmen. Tropical Island in Berlijn is ook het enige zwembad waar jij kan overnachten. In de hal zelf staan tenten, lodges en kamers voor de gasten klaar. Je kan in de omgeving van het zwembad ook kamperen, slapen in een indianentent of in een vakantiewoning.

Toegangsprijs Tropical Island Berlijn

Een toegangskaartje voor Tropical Island kost 42 euro per persoon. Je kan dan de hele dag gebruikmaken van het zwemparadijs en het saunalandschap. Er zijn echter ook goedkopere tickets verkrijgbaar voor kinderen, studenten en ouderen. Als je een overnachting boekt dan zit de entree Tropical Island vanzelfsprekend al inbegrepen in de prijs.

Categories
Vervoer

Hoe ga je naar Berlijn?

Berlijn is een mooie stad en ook een populaire stad om te bezoeken. Ieder jaar trekt de stad weer opnieuw vele bezoekers. Het is dan ook één van de grootste steden van Europa. Maar als je van plan bent om ook een bezoek aan Berlijn te brengen, dan vraag je je misschien af hoe je in deze stad moet komen. Wat voor manieren zijn er allemaal mogelijk? Flixbus beloofd je snel naar de hoofdstad van Duitsland te brengen. Maar is de snelste manier altijd de beste optie? Of loont het de moeite om te kijken wat nou de beste optie is? Lees verder om hierover wat meer informatie te krijgen

Reizen met de trein

Je kunt Berlijn heel gemakkelijk met de trein bereiken. Je kunt vanaf verschillende stations op de trein stappen. Soms zul je even moeten overstappen op een andere trein, maar er is ook kans dat er een directe trein richting de grote stad gaat. Het voordeel van de trein is dat je gewoon rustig kunt zitten of zelfs kunt slapen terwijl de trein je naar je eindbestemming brengt. Op die manier kom je uitgerust aan. Vaak ben je al met een paar uurtjes in Berlijn.

Reizen met de auto

Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto naar Berlijn te gaan. De Duitse autobahn staat bekend om de snelheid die er gereden mag worden. Is is namelijk, in tegenstelling tot eigenlijk alle andere snelwegen in Europa, geen snelheidslimiet. Dit kan een voordeel zijn als je van snelheid houdt en het fijn vind zo snel mogelijk op je bestemming te zijn. Het kan een nadeel zijn als je graag wat rustiger rijdt en het niet fijn vind als er mensen met grot snelheid langs je heen scheuren. Ook zul je continue je aandacht op de weg moeten houden. Een ander voordeel is wel dat je je auto altijd bij je hebt. Mocht je, eenmaal in Berlijn, graag een stukje gaan toeren, dan kan dat gewoon zonder dat je eerst moeite moet doen om een auto te huren.

Reizen met de bus

Er gaan ook regelmatig bussen naar Berlijn. Kijk eens naar maatschappijen die dit aanbieden. Je kunt dan opstappen op een halte bij jou in de buurt en de bus zal je dan netjes naar Berlijn brengen. Onderweg kun je dan ook nog wat van de omgeving zien. Het gaat wel iets minder snel dan met de auto of met de trein, maar je krijgt wel wat van Duitsland mee.

Reizen met het vliegtuig

Er gaan ook vluchten naar Berlijn. Of dit zo handig is, is echter maar de vraag. Vanwege alle douane en het feit dat je ruim van tevoren op het vliegveld aanwezig moet zijn ben je misschien sneller met de trein of bus. Wel ben je er met het vliegtuig zelf erg snel.

Kerstmarkt in Berlijn bezoeken

Een speciale melding verdient de kerstmarkt die ieder jaar in Berlijn gehouden wordt. Rond die tijd zijn er dan ook speciale aanbieden zodat je al voor een leuke prijs in Berlijn kunt zijn. Je krijgt er dan ook meteen toegang tot de kerstmarkt bij.