Blog

Top 5: bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn is één van de meest aantrekkelijke steden van Europa. Jaarlijks trekken er dan ook allerlei soorten toeristen heen. Dit komt natuurlijk niet in de laatste plaats doordat er heel veel te doen is. Wat dit allemaal precies is, weet je misschien niet. Er is ook zo veel te zien in deze grote en bijzondere stad. Daarom is het leuk om eens naar een top 5 van mooiste en leukste bezienswaardigheden te kijken.

1 Berlijnse Muur

Als er één bezienswaardigheid in Berlijn bekend is, dan is het de Berlijnse Muur wel. De Muur van meer dan 3,5 meter hoog en 45 kilometer lang was tot eind 1989 de afscheiding van Oost- en West-Berlijn. Nadat de muur in 1989 werd doorbroken is deze grotendeels gesloopt. Er zijn nog enkele plekken ter herinnering bewaard. Ook loopt een lijn waar de oude muur liep door de stad. Daardoor kan je er dus veel leren over de geschiedenis van de stad.

2 Rijksdag

Het gebouw dat luistert naar de naam Rijksdag is het parlementsgebouw van Duitsland. Dit kan je bezoeken en van binnen bezichtigen. Vooral de grote glazen koepel is een bijzonder gezicht. Wel is het heel belangrijk om op te passen. Bij heel warm weer wordt dit deel afgesloten omdat dit gevaarlijk kan zijn voor bezoekers. Dan is er nog altijd voldoende te zien op andere plekken in dit gebouw. Je kunt hier ook een permanente expositie over de geschiedenis van Berlijn bezoeken als je er bent.

3 Checkpoint Charlie

Zoals ook geldt voor de Berlijnse Muur is Checkpoint Charlie een overblijfsel uit de tijd dat Berlijn in Oostelijk en een Westelijk deel gescheiden werd. Dit checkpoint was één van de weinige doorgangen die de mogelijkheid boden om van het ene deel naar het andere deel te komen. Het was de derde doorgang, vandaar ook het gebruik van de letter C bij de naam, Charlie. Het huisje dat je ziet is niet origineel. Het is een replica van het origineel dat werd gebruikt. Dat maakt de beleving niet minder echt.

4 Fernsehturm

Een bijzonder punt dat vrijwel overal in Berlijn te herkennen is, is de Fernsehtrum. De televisietoren die middenin de stad staat is een echt icoon geworden. De toren is meer dan 360 meter hoog en je kunt er als bezoeker in om zo een goed beeld van de hele stad te krijgen. Je komt dan op een hoogte van 203 meter uit. Dit overbrug je met de lift. Op goede dagen kan je tot wel 40 kilometer in de verte kijken. Je ziet Berlijn en de wijde omgeving.

5 DDR-museum

De DDR bestaat niet meer, maar de geschiedenis van Oost-Duitsland is wel goed bewaard gebleven in Berlijn. Daarvoor is het DDR-museum opgericht. Je kunt hier zien hoe er in het oosten werd geleefd en welke producten er gebruikt werden. Er zijn in het museum zelfs complete woonkamers en slaapkamers van de appartementen waarin de mensen destijds woonden nagebouwd. Dit geeft je dus ook een heel exact beeld van de situatie zoals dit tot 1989 bestond.

Hoe ga je naar Berlijn?

Berlijn is een mooie stad en ook een populaire stad om te bezoeken. Ieder jaar trekt de stad weer opnieuw vele bezoekers. Het is dan ook één van de grootste steden van Europa. Maar als je van plan bent om ook een bezoek aan Berlijn te brengen, dan vraag je je misschien af hoe je in deze stad moet komen. Wat voor manieren zijn er allemaal mogelijk? Flixbus beloofd je snel naar de hoofdstad van Duitsland te brengen. Maar is de snelste manier altijd de beste optie? Of loont het de moeite om te kijken wat nou de beste optie is? Lees verder om hierover wat meer informatie te krijgen

Met de Trein

Je kunt Berlijn heel gemakkelijk met de trein bereiken. Je kunt vanaf verschillende stations op de trein stappen. Soms zul je even moeten overstappen op een andere trein, maar er is ook kans dat er een directe trein richting de grote stad gaat. Het voordeel van de trein is dat je gewoon rustig kunt zitten of zelfs kunt slapen terwijl de trein je naar je eindbestemming brengt. Op die manier kom je uitgerust aan. Vaak ben je al met een paar uurtjes in Berlijn.

Met de Auto

Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto naar Berlijn te gaan. De Duitse autobahn staat bekend om de snelheid die er gereden mag worden. Is is namelijk, in tegenstelling tot eigenlijk alle andere snelwegen in Europa, geen snelheidslimiet. Dit kan een voordeel zijn als je van snelheid houdt en het fijn vind zo snel mogelijk op je bestemming te zijn. Het kan een nadeel zijn als je graag wat rustiger rijdt en het niet fijn vind als er mensen met grot snelheid langs je heen scheuren. Ook zul je continue je aandacht op de weg moeten houden. Een ander voordeel is wel dat je je auto altijd bij je hebt. Mocht je, eenmaal in Berlijn, graag een stukje gaan toeren, dan kan dat gewoon zonder dat je eerst moeite moet doen om een auto te huren.

De Bus

Er gaan ook regelmatig bussen naar Berlijn. Kijk eens naar maatschappijen die dit aanbieden. Je kunt dan opstappen op een halte bij jou in de buurt en de bus zal je dan netjes naar Berlijn brengen. Onderweg kun je dan ook nog wat van de omgeving zien. Het gaat wel iets minder snel dan met de auto of met de trein, maar je krijgt wel wat van Duitsland mee.

Het Vliegtuig

Er gaan ook vluchten naar Berlijn. Of dit zo handig is, is echter maar de vraag. Vanwege alle douane en het feit dat je ruim van tevoren op het vliegveld aanwezig moet zijn ben je misschien sneller met de trein of bus. Wel ben je er met het vliegtuig zelf erg snel.

Kerstmarkt

Een speciale melding verdient de kerstmarkt die ieder jaar in Berlijn gehouden wordt. Rond die tijd zijn er dan ook speciale aanbieden zodat je al voor een leuke prijs in Berlijn kunt zijn. Je krijgt er dan ook meteen toegang tot de kerstmarkt bij.