Hoe ga je naar Berlijn?

Berlijn is een mooie stad en ook een populaire stad om te bezoeken. Ieder jaar trekt de stad weer opnieuw vele bezoekers. Het is dan ook één van de grootste steden van Europa. Maar als je van plan bent om ook een bezoek aan Berlijn te brengen, dan vraag je je misschien af hoe je in deze stad moet komen. Wat voor manieren zijn er allemaal mogelijk? Flixbus beloofd je snel naar de hoofdstad van Duitsland te brengen. Maar is de snelste manier altijd de beste optie? Of loont het de moeite om te kijken wat nou de beste optie is? Lees verder om hierover wat meer informatie te krijgen

De Jong Intra stedentrips banner

Reizen met de trein

Je kunt Berlijn heel gemakkelijk met de trein bereiken. Je kunt vanaf verschillende stations op de trein stappen. Soms zul je even moeten overstappen op een andere trein, maar er is ook kans dat er een directe trein richting de grote stad gaat. Het voordeel van de trein is dat je gewoon rustig kunt zitten of zelfs kunt slapen terwijl de trein je naar je eindbestemming brengt. Op die manier kom je uitgerust aan. Vaak ben je al met een paar uurtjes in Berlijn.

Reizen met de auto

Het is natuurlijk ook mogelijk om met de auto naar Berlijn te gaan. De Duitse autobahn staat bekend om de snelheid die er gereden mag worden. Is is namelijk, in tegenstelling tot eigenlijk alle andere snelwegen in Europa, geen snelheidslimiet. Dit kan een voordeel zijn als je van snelheid houdt en het fijn vind zo snel mogelijk op je bestemming te zijn. Het kan een nadeel zijn als je graag wat rustiger rijdt en het niet fijn vind als er mensen met grot snelheid langs je heen scheuren. Ook zul je continue je aandacht op de weg moeten houden. Een ander voordeel is wel dat je je auto altijd bij je hebt. Mocht je, eenmaal in Berlijn, graag een stukje gaan toeren, dan kan dat gewoon zonder dat je eerst moeite moet doen om een auto te huren.

stedentrips.nl berlijn banner

Reizen met de bus

Er gaan ook regelmatig bussen naar Berlijn. Kijk eens naar maatschappijen die dit aanbieden. Je kunt dan opstappen op een halte bij jou in de buurt en de bus zal je dan netjes naar Berlijn brengen. Onderweg kun je dan ook nog wat van de omgeving zien. Het gaat wel iets minder snel dan met de auto of met de trein, maar je krijgt wel wat van Duitsland mee.

Reizen met het vliegtuig

Er gaan ook vluchten naar Berlijn. Of dit zo handig is, is echter maar de vraag. Vanwege alle douane en het feit dat je ruim van tevoren op het vliegveld aanwezig moet zijn ben je misschien sneller met de trein of bus. Wel ben je er met het vliegtuig zelf erg snel.

Kerstmarkt in Berlijn bezoeken

Een speciale melding verdient de kerstmarkt die ieder jaar in Berlijn gehouden wordt. Rond die tijd zijn er dan ook speciale aanbieden zodat je al voor een leuke prijs in Berlijn kunt zijn. Je krijgt er dan ook meteen toegang tot de kerstmarkt bij.

de vakantie discounter stedentrips banner

Geplaatst

in

door

Tags: