Tropical Island in Berlijn

Zwemliefhebbers kunnen zich gaan opmaken voor een geweldige tijd in Tropical Island. Het overdekte subtropische zwemparadijs is een belevenis voor alle leeftijden. Het is het grootste overdekte zwembad ter wereld en ligt op ongeveer zestig kilometer van Berlijn, namelijk in het pittoreske dorpje Brand. Het terrein waarop het zwembad is gevestigd was vroeger een Sovjet-vliegveld en oorspronkelijk een zeppelin fabriek. De hal waarin het zwembad is gevestigd is dan ook enorm, namelijk 360 meter lang en 107 meter hoog.

De Jong Intra stedentrips banner

Grootste waterpark ter wereld

Het Tropical Island Resort werd op 19 december 2004 geopend en kan maar liefst 6000 gasten per dag verwelkomen. Al in het eerste jaar wist het grootste waterpark ter wereld een recordaantal van één miljoen bezoekers te trekken. Het Maleisische bedrijf Tanjong is de eigenaar van het gigantische Duitse waterpark. Er werd meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in het project en dat bleek geen verloren geld te zijn geweest. Je waant jezelf als bezoeker dan ook even in een tropische wereld met stranden, een lagune en de mooiste planten. Het Tropical Island in Berlijn is dan ook geïnspireerd op landen zoals Thailand, Polynesië, Congo en zelfs het Amazonegebied. Liefhebbers van echte warmte kunnen zich onderdompelen in de grootste sauna van ons continent in het Tropical Island Resort.


Bekijk hier alle beschikbare stedentrips Berlijn bij de Vakantie Discounter.

Tropische elementen

Zoals de naam van het mega-zwemparadijs verklapt is het thema tropisch. Het regenwoud dat is gecreëerd in Tropical Island Berlijn is ruim 66.000 vierkante meter groot. Er zijn tienduizenden planten en palmbomen te bewonderen. En je kan zelfs een kijkje nemen bij de lagune en de waterval. Het voelt net alsof jij echt in de jungle bent.

Mega zwembad en glijbanen

Het zwembad is 140 meter lang en 1,30 meter diep. Het gaat dan ook om 4400 vierkanter zwembad, wat gigantisch is. Liefhebbers van glijbanen kunnen ook hun hart op met vier verschillende glijbanen die een maximale hoogte van 27 meter bereiken. Wil je even ontspannen op het strand, dan is dat geen probleem in Tropical Island Berlijn. Het Duitse mega zwembad is trouwens ook in de avonduren geopend.

stedentrips.nl berlijn banner


Bekijk hier alle beschikbare stedentrips Berlijn bij de Vakantie Discounter.

Openingstijden Tropical Island Berlijn

Tropical Island is 24 uur per dag geopend. Als je niet blijft overnachten dan kan je van 06:00 uur tot 01:00 uur blijven zwemmen. Tropical Island in Berlijn is ook het enige zwembad waar jij kan overnachten. In de hal zelf staan tenten, lodges en kamers voor de gasten klaar. Je kan in de omgeving van het zwembad ook kamperen, slapen in een indianentent of in een vakantiewoning.

hotelspecials stedentrips duitsland banner

Toegangsprijs Tropical Island Berlijn

Een toegangskaartje voor Tropical Island kost 42 euro per persoon. Je kan dan de hele dag gebruikmaken van het zwemparadijs en het saunalandschap. Er zijn echter ook goedkopere tickets verkrijgbaar voor kinderen, studenten en ouderen. Als je een overnachting boekt dan zit de entree Tropical Island vanzelfsprekend al inbegrepen in de prijs.


Bekijk hier alle beschikbare stedentrips Berlijn bij de Vakantie Discounter.

de vakantie discounter stedentrips banner

Geplaatst

in

door